FAQ om personlig träning

Här har jag samlat några av de frågor som många ställer om personlig träning. Svaren är inte alltid allmängiltiga utan i vissa fall speglar de hur  jag personligen har valt att jobba så det kan vara bra att vara uppmärksam på det om man väljer en annan PT och/eller en annan kedja!

Måste jag vara medlem nånstans?

Nej – tränar vi utomhus behöver du inget medlemskort någonstans. Tränar vi utomhus på Bulltofta finns det möjlighet att låsa in sina grejer i skåp (eget hänglås krävs) och att betala för dusch och bastu efter passet. Om du vill vara inomhus i gymmet kräver de ett medlemskap som du kan lösa i receptionen – det finns klippkort om det bara är enstaka gånger du vill vara inne.

Är det jättedyrt med personlig träning?

Nej, inte jättedyrt – men det kostar såklart en slant. Att träna med mig kostar för en person 600 kr/timme, är ni två är timpriset 700 kr. Köper du tio pass i taget får du ett pass på köpet, alltså 11 pass för 6000 kr. Jag fakturerar via Frilans Finans och du har alltid 30 dagar på dig att betala fakturan.

Måste vi vara på gymmet?

Om vi t ex ska arbeta med löpteknik kan vi träffas i en närbelägen park och eftersom jag själv bor nära Bulltofta har jag också träffat kunder där för att köra utomhuspass, löpcoaching eller träningspass i utegymmet.

Måste jag träna på gym?

Nej. Det beror helt på dig och hur du vill att din träning ska se ut. Jag lägger gärna upp träningspass som du kan köra hemma hos dig själv eller på hotellrummet med minimal utrustning när du är på resa. Eller om du föredrar att träna utomhus i din egen trädgård eller motionsspåret runt knuten så kan vi lägga upp pass som är lämpliga där.

Träffar man sin PT på fasta tider varje vecka?

Om du vill! Jag har kunder med vitt skilda önskemål och upplägg. Somliga träffar jag två gånger i veckan, andra en gång i veckan, några en gång varannan vecka, vissa kanske 2 pass per månad och så sköter de sin egen träning däremellan…

Måste jag betala extra för kostrådgivning?

Nej. Du använder dina PT-timmar till det du behöver hjälp med. T ex kan det vara klokt att lägga PT-timmar på att prata kost för den som vill gå ner eller upp i vikt, medan den som tränar för att hindra ryggskott bryr sig mindre om kosten men tycker det är viktigt att få ett hemmaträningsprogram. PT-timmarna är dina att utnyttja som du vill.

 

Kan jag träna enbart med egen kroppsvikt? Kan jag ha med mig min hund eller mitt barn i barnvagn? Kan vi lägga upp program med flera nivåer så att jag kan välja själv hur tungt jag vill köra? Kan jag få upplägg för intervallpass på löpband? Kan jag träna när jag är gravid?

Svaret på alla dessa frågor och alla som liknar dem är JA. Det heter personlig träning av en anledning: Den ska vara personligt anpassad just för dig. Om du behöver ha med dig hund eller barn pga passningsproble så säger du det till din PT, om du av en eller annan anledning inte kan eller inte vill använda vikter så utformar jag träning till dig utan dessa – etc. Det viktiga är att du är tydlig med dina önskemål så kan jag möta dem. Känner jag att jag brister i kompetens kommer jag hänvisa dig vidare till sjukvård eller annan specialist för en bedömning och jag pratar gärna med din naprapat, kiropraktor eller sjukgymnast vid behov för att få riktlinjer om just din träning. Vi som jobbar tillsammans med personlig träning hänvisar också gärna till varandra om vi får en klient som har önskemål inom en kollegas specialområde – allt för att ni ska känna att ni får bästa möjliga stöd i er resa.

Fler frågor? Maila mig på pernille@lundahl-scharff.se så hjälper jag dig!